Urobte si krátku prechádzku z hotela na tradičný Salaš Pastierska v Bobroveckej doline. Ovečky sa tu pasú tradičným spôsobom priamo na poli, doja ich ručne a priamo na mieste spracúvajú surové ovčie mlieko na tradičný surový syr, ktorý môžete ochutnať spolu s liptovskou žinčicou.
Salašnícka sezóna začína v apríli a končí v októbri.
Predaj syra a žinčice na salaši štartuje 1.mája a otvorené tu majú denne od 12:00 do 18:00. V mesiacoch september a október je predajná doba skrátená od 14:00 do 17:00 z dôvodu zníženej produkcie syra.
Odnesiete si odtiaľto aj krásne suveníry - darčekové predmety so salašníckou tématikou z rôznych materiálov (drevo, koža, keramiky) - črpáky, valašky, píšťalky, pastierske biče, zvončeky, roľničky či dokonca kožušiny z oviec.
Viac na: www.ppsbobrovec.sk